Sunday, May 25, 2014

notes #01

здравейте. така започват моите записки...
както винаги, между това да си говоря с приятел и това да седна да напиша думите, които бих казал, има една зейнала дупка с дъно на несигурност и тесни стени пограпавяли от премисляне. (това е извинение)

изложбата, с която ще се дипломирам е свързана с пътуване из прекрасната ни страна и хората обитаващи я. (това е бледа информация)

а пък това са записки от едно от първите места, които посетих - Куртово Конаре. селото се намира на около 30км от Пловдив и в непосредствена близост до Кричим.
като казвам 'записки', имам предвид фотографски такива.



поглед от река Въча към Куртово Конаре


къща


старото училище, не функионира. намира се в двора на църквата. на мен ми изглежда, че тя е по-скоро построена, но не съм сигурен. все пак си зададох въпроса - защо не се намира църквата в двора на училището ами обратното. има хора от селото, които искат училището съборено, за да има повече пространство в двора на църквата. дано да съм чул грешно.


с дамите стигнахме до консенсус - костенските домати вероятно са най-вкусните в страната ни(и гордо бих казал - в света), въпреки, че в Куртово Конаре има ежегоден фестивал на чушката и домата, вадят най-ранните домати и правят прекрасна лютеница.






No comments:

Post a Comment