Tuesday, May 27, 2014

being in the magic

Кара дере, 1-6 Май, прекрасни хора

притеснявах се да не стане мнооого дълъг поста, тъй като в папката с изчистени и обработени сканове се натрупаха два-три дни пред лаптопа, стотици изслушани парчета в youtube(и почти толкова реклами), както и някои фотографии. ще изпокрие старите публикации. 

без да ви бавя повече...с леки драматични нотки по хлъзгавия път, пристигаме раничко(4 сутринта, 1-ви Май) и ни е студено. нетърпеливо си казваме наздраве с домашна сгряваща напитка и зачакваме от обещаващото слънце незабравим изгрев. имаме го. аз правя една кратка разходка до "Тотема", снимам го два пъти и се връщам.

нетърпелив съм да покажа портретите на Мила и Андрея. не знам дали ще ми стигнат думите да изразя колко хармонично и приятно е да прекараш време с тях, пък и в допълнение - на такова място. 

по това ще ни познаете, пирати


бара, хола, камината и някои други екстри


по пътя за гр. Бяла и в Бяла, и в Горица. изпращаме Мила и Анрея, те отиват в Родопите. 3-ти Май.чуваме се с Вики Паева и се оказва, че бандата им пътува от Варна насам, на стоп. част от тях пристигат изключително атрактивно. изчакваме ги в Горица, междувременно снимам Марияна и един случаен минувач.абракадабра жунгръц


волгата си я биваше


двете момчета, които взеха Вики, Манолката и Соня на стоп, решиха да дойдат с нас на деренцето за няколко часа. ето го и Геша. тук снима 67-мия кадър от филма си, който е 24-ка. нарочно не съм изчистил скана :)
това е някаква част от моите вътрешни изживявания.
...

Манолката и Вики мислят някаква игра, която така и не играхме.


междувременно ми се иска да вметна, че изчистихме не по-малко от три десетки чували боклук от плажа и разрушената постройка на, ако не се лъжа, последните черноморски пирати. други хора строиха тоалетни за радостта и удобството на всички редовни посетители, както и за да можем да не сме "хипари, наркомани, пияници и прочие".


Криси ни показа как се прави и още с първото си стъпване на лентата ни събра погледите.


банда на разходкаМанолката си намери нова приятелка - Муеррта. бе представена на всеки срещнат, дори сервитьорката в Кораба се запозна с нея.


историята си няма край. тъпо ми е, че много от магическите случки няма как да се заснемат, но и се радвам за това. Яна Лозева беше казала веднъж "Не всичко, което е хубаво, трябва да се снима.", бих добавил, че някои неща дори не могат да бъдат заснети. ако бях по-добър с думите, може би щях да мога да ги разкажа...

...пътя за София също беше красив и приятен.
след този много непълен разказ, бих искал и да призова къмпингуващите там да бъдат съвестни ползватели или наематели на това място. след нас идват и други хора, нека и те да стъпват на чист пясък. преди Кара дере се пазеше в тайна, сега ми се иска повече хора да знаят и да видят какви великански красоти сме опустошавали през годините, застроявайки ги. малко такива места са останали. моля се да не почнат строежи и там. не ми се ходи на море в Гърция, нищо, че и там е хубаво.

6 comments:

 1. много хубави кадри! цветовете са прекрасни, с какво си ги снимал?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Благодаря :)

   Малко по-подрбно инфо - Nikon F2, 28/50/105mm, филма е незнайна марка HD 200, с изтекъл срок 2009г. :)

   Delete
 2. Михо, много добре са се получили брат :) Евала

  ReplyDelete
  Replies
  1. Благодаря ти, Божка. Радвам се, че ти харесват! :)

   Delete
 3. Много силно- и картините в думи, и фотосите. И дълбокото на синьото, и широкото на зеленото... Отнесох се! Времето ви обича!
  Поздрави!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Благодаря за милите думи :)
   Поздрави!

   Delete