Wednesday, September 17, 2014

северното черноморие

още едно пътуване, този път у нас...

поради ред причини, които няма да изброявам, в последните няколко години не бях ходил през август на Черно море. също - не бях ходил на там с близките ми приятели от дългогодишната софийска компания, към която принадлежа. изключвам Геша и още няколко братленца и сестрички, които ни се връзваха на акъла да дойдат с нас на някое от традиционните ни "майски деренца" :)
чакат ме, бях толкова надъхан да стигна до тях светкавично, че почти стигнах светкавично. самолетът Рим-София кацна около 11:00 сутринта, мигновено се озовах в центъра за да си взема един кашон с филми пристигнали от macodirect.de, чакащи ме в галерия "Ластици". Още една-две бързи работи в центъра с раници на гърба и гърдите си, и се отправям към дома за една бърза баня и подмяна съдържанието на едната раница. в 15:30 вече съм на изхода на града с високо вдигнат палец, широко усмихнато лице и туристическа шапка. приятелчетата са на Крапец. как ми се искаше да са всички, но уви - няма нищо перфектно. Люси, Йони и таласъмчето, големия Влади, Леонид...винаги има какво още да се желае :)
в 21:30 бях във Варна, час и половина след това - на изхода на златните. и тук вече - греда. в 2:30 сутринта се отказах, бях стигнал само до Албена. спах на плажа там. един прекрасен изгрев и съвсем скоро бях в Крапец за да ги събудя. от тук вече историята, която разказвам, се пренася повече в образната действителност.


 шабла, пред рибения ресторант на бай Пешо.

а самия той е колорит от класа. от 72-ра година(ако не се лъжа) е на това място. първо било една дървена барачка и после бавно е надграждал. е, с малко повече бетон от необходимото, но - дет се вика - всеки си има стил :)


малката Евгения, която е изключително срамежлива сред момчета и мъже. редовно бе замислена като завършена поетеса...кой знае :)


да има малчуганчета наоколо е неописуемо благо...
малката Калина бе обгрижвана старателно от всички ни, не защото чак такъв опит имаме, просто двете, с майка ѝ - Нева, бяха спокойни и доверчиви :)
Геша, аз - умножен по 6, някакво нощно небе...

апчих...А.П. Чехов

ич, ни, сан, чи, го, рог, хич, хач, кю, джу (може би бъркам, това ми е останало от втори клас)

на тръгване...
туйто
благодаря ви за преживяванията, които ще останат далеч от думите в този текст...

No comments:

Post a Comment